Пиле "Кордон Бльо"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
6 средно големи пилешки гърди
85 г кашкавал, нарязан на филийки
85 г шунка, нарязана на филийки
3 ч.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
6 с.л. масло или маргарин
1/2 ч сухо бяло вино
1 кубче пилешки бульон
1 ч.л. пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
Изтънете леко пилешките гърди и поставете отгоре резени кашкавал и шунка, така че да се поберат отгоре. Прегънете гърдите върху пълнежа и закрепете краищата с клечки за зъби. Смесете брашното и червения пипер и оваляйте парчетата пилешко. В тиган на умерен огън, сгорещете масло или маргарин и запържете месото, докато покафенее от всички страни. Добавете виното и бульона. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 30 минути или докато омекне; премахнете клечките за зъби. В купа, смесете царевичното нишесте и сметаната, до гладкост и постепенно добавете сместа в тигана. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти; поднесете върху пилешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ