Регистрация

Пиле "Кордон Бльо"

Автор:
marto
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6 средно големи пилешки гърди

85 г кашкавал, нарязан на филийки

85 г шунка, нарязана на филийки

3 ч.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

6 с.л. масло или маргарин

1/2 ч сухо бяло вино

1 кубче пилешки бульон

1 ч.л. пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч сметана за разбиване

 

Начин на приготвяне:

Изтънете леко пилешките гърди и поставете отгоре резени кашкавал и шунка, така че да се поберат отгоре. Прегънете гърдите върху пълнежа и закрепете краищата с клечки за зъби. Смесете брашното и червения пипер и оваляйте парчетата пилешко. В тиган на умерен огън, сгорещете масло или маргарин и запържете месото, докато покафенее от всички страни. Добавете виното и бульона. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 30 минути или докато омекне; премахнете клечките за зъби. В купа, смесете царевичното нишесте и сметаната, до гладкост и постепенно добавете сместа в тигана. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти; поднесете върху пилешкото.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта