Пиле "Кордон Бльо" с шунка и кашкавал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 цели пилешки гърди, обезкостени и без кожата
4 чаени лъжички дижонска горчица
4 филийки шунка
4 филийки кашкавал
1/2 ч брашно
Сол и черен пипер
1 яйце
1 ч галета
Фъстъчено олио
Срежете всяка гърда наполовина. Изтънете ги с чукче за месо. Намажете с горчица и сложете по 1 филийка шунка и кашкавал в средата. Прегънете краищата върху плънката. Увийте във восъчна хартия. Смесете брашното със сол и пипер. Разбийте яйцето леко с 1 ч.л. вода. Сложете брашното в плитка чиния, разбитото яйце в друга и галетата в трета. Оваляйте месните пакети първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Сложете ги в тава и оставете в хладилника за 1 час. Сгорещете достатъчно фъстъчено олио в голям тиган. Изпържете месото на маслена баня, докато покафенее равномерно от всички страни за около 2 мин. Извадете от олиото и оставете да се отцеди върху хартиена кърпа и се поставя в незалепваща тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ