Пиле в пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 сушено чили
1/4 ч мазнина или свинска мас
2 с.л. червено чили, смляно
2 ч пилешки бульон
4 брашнени тортили
1/4 ч доматен сос
1/4 ч лук, нарязан
1 с.л. стафиди
1 с.л. бадеми или орехи, нарязани
1 с.л. сусамови семена
1 с.л. тиквени семки
1 с.л. фъстъчено масло
1 1/2 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. риган, смлян
1 1/2 ч.л. какао
1/2 ч.л. семена анасон
1/4 ч.л. канела, смляна
1/4 ч.л. карамфил, смлян
1/4 ч.л. индийско орехче, смляно
1/4 ч.л. бахар, смлян
1/4 ч.л. джинджифил, смлян
1/4 ч.л. кимион, смлян или
1/2 ч.л. кимион, семена
1 ч пилешки бульон
8 обезкостени пилешки гърди, половинки
Покрийте чили чушлето с топла вода. Оставете да престои, докато омекне, за около 1 час. Отцедете и нарежете фино. Загрейте мазнината в тенджера на средно висока температура. Запържете, като разбърквате нарязаното чушле до кафяво (добавете около 1/4 ч.л. вода, за да не изгаря, ако е необходимо); охладете. Добавете 2 ч пилешки бульон. При разбъркване се добавят останалите съставки, с изключение на останалата 1 чаша бульон и пилешкото. Оставете да заври, намалете огъня и покрийте с капак. Оставете да къкри за 30 минути, като се разбърква от време на време; охладете. Сложете малко количество от соса в блендер. Покрийте и разбийте до гладкост. Повторете с останалия сос. Сгорещете 1 чаша от соса с останалия пилешки бульон в голям тиган; намалете огъня. Поставете парчетата месо с кожата нагоре на един слой в съда. Покрийте и гответе до готовност, около 1 час. Извадете месото от тигана и заделете на топло. Сложете соковете от тигана в чаша. В тиган смесете една чаша от течността за готвене с останалия сос и се нагрява до кипене, при непрекъснато разбъркване и се изсипва върху пилето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ