Регистрация

Пиле в доматен сос с мед

Автор:
irina
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
876
Оцени рецептата

6 обезкостени и без кожа пилешки гърди, около 900 г

Сол и черен пипер на вкус

3 с.л. зехтин

1 малка глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, фино счукан

1 консерва (400 г) домати, отцедени и нарязани

1/2 ч сухо бяло вино

6 с.л. мед

1/2 ч.л. сушена мащерка - натрошена

1/2 ч.л. сушен естрагон - натрошен

1 ч черни маслини, нарязани наполовина

3 с.л. нарязан пресен магданоз

 

Изтънете пилешките гърди с чукче за месо. Поръсете със сол и пипер от всички страни. Загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Изпържете ги до златисто около 3 мин. и от двете страни.  Покрийте и дръжте на топло. В същия тиган, запържете лука и чесъна, докато омекнат, около 3 минути. При разбъркване се добавят доматите, виното, медът, мащерката и естрагона. Оставете да къкри непокрито за 15 минути или докато се сгъсти. Върнете пилето в соса, покрийте и варете още 3 минути. Поръсете със сол и пипер. Поднесете в отделни чинии. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта