Пиле в доматен сос с мед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 обезкостени и без кожа пилешки гърди, около 900 г
Сол и черен пипер на вкус
3 с.л. зехтин
1 малка глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, фино счукан
1 консерва (400 г) домати, отцедени и нарязани
1/2 ч сухо бяло вино
6 с.л. мед
1/2 ч.л. сушена мащерка - натрошена
1/2 ч.л. сушен естрагон - натрошен
1 ч черни маслини, нарязани наполовина
3 с.л. нарязан пресен магданоз
Изтънете пилешките гърди с чукче за месо. Поръсете със сол и пипер от всички страни. Загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън. Изпържете ги до златисто около 3 мин. и от двете страни. Покрийте и дръжте на топло. В същия тиган, запържете лука и чесъна, докато омекнат, около 3 минути. При разбъркване се добавят доматите, виното, медът, мащерката и естрагона. Оставете да къкри непокрито за 15 минути или докато се сгъсти. Върнете пилето в соса, покрийте и варете още 3 минути. Поръсете със сол и пипер. Поднесете в отделни чинии. Поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ