Пиле в бадемов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 порции пилешко, без кожата
2 с.л. фино нарязан пресен джинджифил
2 с.л. олио
2 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч зехтин
2 ч.л. смлян червен пипер
5 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки
1 ч.л. смлян кимион
6 с.л. смлени бадеми
1/2 ч.л. смлян див копър
2 ч кисело мляко
3 ч.л. смлян кориандър
1 ч вода
Едра сол
Пресен кориандър (за украса)
Подсушете пилешкото. Сгорещете малко количество мазнина в голям тиган над средно висока температура. Добавете пилето на няколко партиди и се готви от всички страни само докато вече не розово. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Сгорещете останалата мазнина в тиган. Добавете нарязания лук и се запържва до омекване и бледо кафяво, като се разбърква непрекъснато, за да се оцвети равномерно, за около 12 минути. При разбъркване, добавете бадемите, кориандъра, джинджифила, кардамона, смления червен пипер, кимиона и копъра и гответе още 3-5 минути. Махнете сместа от котлона. Прехвърлете половината в блендер. Пюрирайте с половината кисело мляко и половината вода. Повторете с останалата смес, кисело мляко и вода. Върнете соса в тигана. Добавете пилето. Поставете над средно висока температура и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън до омекване на пилето- около 45 мин. Отстранете от огъня. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 мин. Стоплете отново на слаб огън. Прехвърлете в чиния, украсете и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ