Пиле Алехандро
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лук, нарязан на тънки филийки
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. маргарин или масло
1 ч салца
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. карамфил, смлян
1/2 дафинов лист
4 обезкостени пилешки гърди, половинки
2 ч.л. царевично нишесте
225 г доматен сос
1 малък портокал, обелен нарязана на парчета
Ориз
В голям тиган, на умерен огън, запържете лука и чесъна в маргарина, докато омекнат. Добавете салцата, захарта, канелата, карамфила и дафиновия лист и прибавете пилето. Покрийте и варете на слаб огън за 30 мин. Извадете пилешкото в топъл поднос; дръжте на топло. В малка купа разтворете царевичното нишесте в доматен сос; добавете сместа в тигана. Запържете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Добавете парченцата портокал и сгорещете. Изхвърлете дафиновия лист. Поднесете върху ориз, полято със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ