Регистрация

Пилешко с лучен мармалад

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата

3 с.л. сухо шери

2 средно големи глави червен лук

1/2 ч сухо червено вино

1 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. мед

Магданоз, стръкчета (по желание)

Сол и черен пипер

 

Изплакнете месото и се слага в найлонова торбичка; прибавете 2 с.л. шери. Затворете добре торбичката и разклатете. Оставете в хладилника за най-малко 30 минути или до 6 часа; обърнете няколко пъти. Междувременно нарежете на тънки филийки лука; увийте няколко резена плътно във фолио и охладете до 6 часа. В тиган над средно-висока температура, смесете останалите филийки лук, виното, оцета и меда. Разбърква се често, докато течността се изпари. Сваля се от огъня и се разбърква с останалата 1 супена лъжица шери. Подредете гърдите на един слой с течността от мариноването в правоъгълна тавичка. Пече се, непокрито, на 225С във фурната само докато месото побелее в по-дебелата си част, 12 - 15 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете месото в топла чиния. Изсипете лучената смес отгоре. Гарнира се със заделените филийки лук и магданоз. Добавете сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта