Регистрация

Пилешко с дъмплинги

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
676
Оцени рецептата

1 пиле

1 ч.л. чеснова сол

5 ч брашно

3 големи яйца

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. пипер

 

Сварете пилето в тенджера под налягане с много сол плюс 1 чаена лъжичка чеснова сол. Охладете и обезкостете пилето. Смесете брашното, солта и малко по-малко от 1/2 чаена лъжичка бакпулвер. Смесете яйцата с 1 1/4 чаша охладен пилешки бульон от тенджерата. Като разбърквате, добавете брашното малко по малко. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете дъмплинги. Сложете ги един върху друг, добре набрашнени, в чиния. В голяма тенджера, сложете останалия бульон да заври на умерено силен огън. Добавете парчетата пиле, като редувате с дъмплингите. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 12-15 мин. Не повдигайте капака за първите 10 минути. Добавете 1 чаена лъжичка черен пипер в бульона.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта