Регистрация

Пилешко с гъби и спагети

Автор:
Юлия
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

1 пиле, нарязано на порции

225 ч гъби, нарязани на филийки

5 с.л. несолено масло

225 г спагети

2 с.л. брашно

1 ч пълномаслена сметана

3 с.л. сухо шери

Прясно настъргано индийско орехче (на вкус)

1/2 ч настърган пармезан

 

Сложете пилето в тенджера с достатъчно подсолена вода, така че да го покрие на 5 см и оставете водата да заври; оставете да къкри в продължение на 20 минути или докато омекне. Оставете пилето да се охлади в бульона, отделете месото от кожата и костите, върнете кожата и костите на бульона и нарежете месото на ивици; заделете месото. Оставете бульона да къкри, докато се редуцира наполовина, прецедете го през фино сито, като се отстранят твърдите частици и мазнините и го варете, докато се редуцира до около 2 чаши. Докато бульонът се редуцира, в голяма тенджера задушете гъбите в 2 супени лъжици от маслото на умерено слаб огън, като се разбъркват, до омекване. В тенджера с вряща подсолена вода сварете спагетите, до степен ал денте и отцедете добре. В тенджера, разтопете останалото масло на слаб огън, прибавете брашното и се готви, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Прибавете редуцирания бульон, сметаната и шерито, оставете соса да заври, разбъркайте и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Подправете соса с индийско орехче, сол и черен пипер. Прибавете половината от готовия сос в гъбите със спагетите и сместа се прехвърля добре намаслена 2 1/2-литрова тавичка, като се прави кладенче в средата. Добавете заделеното пилешко месо при оставащия сос и разбъркайте добре; прехвърлете в центъра на сместа от спагети. Поръсете сместа с пармезан и печете в средата на предварително загрята на 180°С фурна в продължение на 25 до 30 минути или до бледо златисто.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта