Регистрация

Пилешко с вино

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
517
Оцени рецептата

2 пилешки гърди без кожа и кости

4 ч.л. маргарин

1/8 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. сушена мащерка

1/8 ч.л. лимонов пипер

1/2 ч.л. фино нарязан пресен див лук

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 с.л. универсално брашно

115 г гъби, нарязани на филийки

115 г перлен лук

1/4 ч бяло вино

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Изплакнете и подсушете пилето. Разтопете 2 ч.л. маргарин в тиган на умерен огън. Добавете чесъна на прах и билките и се разбърква за 30 секунди. Оваляйте пилешкото в брашно. Сложете го в тигана и гответе, докато покафенее от двете страни. Извадете в малка йенска тенджера и заделете. Добавете останалите 2 ч.л. маргарин в тигана. Добавете гъбите и лука и задушете до златисто. Добавете ги в йенската тенджера. Налейте виното в тигана и остържете залепналите по дъното парченца. Залейте пилешкото. Пече се, покрито, от 50 до 60 минути или докато омекне.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта