Пилешко със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г пилешки бутчета
1/3 ч брашно
2 с.л. растително масло
1 консерва домати, 225 г, неотцедени
3/4 ч вода
1/2 ч ориз с дълги зърна
1 малка глава лук, нарязан
1 малка скилидка чесън, нарязан
1 ч.л. сушени листа риган
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1 пакет от 280 г замразен зелен грах
1/4 ч нарязана зелена чушка
3 с.л. нарязани на филийки пълнени маслини
Настърган пармезан
Оваляйте пилешкото в брашно. Загрейте мазнината в тиган. Изпържете пилешкото на умерен огън за около 15-20 мин. или докато леко покафенее от всички страни; отцедете. Загрейте фурната до 180ºС. Смесете доматите, водата, ориза, лука, чесъна, ригана, червения пипер, солта и черния пипер в ненамазана 2-литрова касерола. Подредете месото в съда. Покрийте и печете 30 мин. Добавете граха, чушката и маслините. Покрийте съда и печете 30-40 минути или докато пилешкото се свари. Сервира се със сиренето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ