Регистрация

Пилешко със зеленчуци

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
750
Оцени рецептата

680 г пилешки бутчета

1/3 ч брашно

2 с.л. растително масло

1 консерва домати, 225 г, неотцедени

3/4 ч вода

1/2 ч ориз с дълги зърна

1 малка глава лук, нарязан
1 малка скилидка чесън, нарязан

1 ч.л. сушени листа риган

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1 пакет от 280 г замразен зелен грах

1/4 ч нарязана зелена чушка

3 с.л. нарязани на филийки пълнени маслини

Настърган пармезан

 

Оваляйте пилешкото в брашно. Загрейте мазнината в тиган. Изпържете пилешкото на умерен огън за около 15-20 мин. или докато леко покафенее от всички страни; отцедете. Загрейте фурната до 180ºС. Смесете доматите, водата, ориза, лука, чесъна, ригана, червения пипер, солта и черния пипер в ненамазана 2-литрова касерола. Подредете месото в съда. Покрийте и печете 30 мин. Добавете граха, чушката и маслините. Покрийте съда и печете 30-40 минути или докато пилешкото се свари. Сервира се със сиренето.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта