Регистрация

Пилешко задушено с портокали и авокадо

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожата

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 ч.л. фино настъргана портокалова кора

брашно

1 щипка розмарин

3 с.л. масло

3 с.л. малинов оцет

2 с.л. шафраново олио

2 портокала, обелени и нарязани на парчета

3/4 ч портокалов сок

1/3 ч сухо бяло вино

2 плода авокадо, обелени и нарязани на филийки

1/3 ч нарязани гъби

 

Изтънете леко пилешкото с чукче. Потопете в брашно и изтръскайте излишното. Загрейте маслото в голям тиган на силен огън. Запържете месото от двете страни. Добавете портокаловия сок, виното, гъбите, магданоза, портокаловата кора и розмарина и оставете да къкри. Оставете да къкри 5 минути. Прехвърлете пилешкото в чиния за сервиране с помощта решетъчна лъжица Добавете оцета в тигана и продължете да готвите, като остъргвате всички залепнали парченца по дъното, докато сосът се редуцира с 1/3. Изсипете соса върху пилешкото, гарнирайте с портокалови резени и авокадо на филийки. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта