Регистрация

Пилешки тетрацини

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

1 с.л. маргарин

3 ч гъби, пресни, нарязани

1/2 ч лук, нарязан ситно

1/2 чаша брашно

2 1/3 ч пилешки бульон

2 ч мляко

1/4 ч крема сирене, меко

1/3 ч настърган пармезан

1/4 ч шери

1 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. пипер

2 буркана печени червени чушки, отцедени и нарязани на кубчета

пакет спагети

2 1/2 ч пилешко, нарязано, сварено

Зеленчуков готварски спрей

 

Разтопете маргарина в голям тиган. Добавете гъбите и лука и задушете за 6-7 минути или докато течността се изпари. Добавете брашното. Постепенно добавете пилешкия бульон, млякото и крема сиренето. Оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути, като непрекъснато се разбърква. Сваля се от огъня и се добавят 2 с.л. пармезан и следващите 5 съставки. Заделете. Сварете спагетите според указанията на опаковката, след като ги натрошите на парчета от по 10 см. Не добавяйте сол или олио. Разбъркайте спагетите и пилешкото в гъбената смес. Изсипете в дълбока йенска тенджера, намазана с мазнина. Поръсете с останалия пармезан. Покрийте и се пече се на 180 градуса в продължение на 20 час. Свалете капака и печете още 10 мин. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта