Регистрация

Пилешки скалопини в сметанов сос

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

4 с.л. масло, разделени

4 ч нарязани гъби

6 пилешки гърди без кожа и кости

1/3 ч наситнен зелен лук

1/3 ч вода

1/4 ч бяло вино

1/2 ч сух пилешки бульон

1/3 ч сметана за разбиване

Сол и пипер на вкус

 

Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган. Запържете гъбите до омекване и докато течността се изпари; извадете от тигана и заделете. Разтопете останалите 2 супени лъжици масло в същия тиган. Запържете пилешките гърди от двете страни до златисто кафяво и до готовност; извадете от тигана; заделете. Добавете лука в същия съд и запържете до омекване. Добавете водата, виното и бульона. Оставете да заври. Гответе, като се разбърква, докато сместа се редуцира наполовина. Добавете сметаната. Гответе, като се разбърква, докато леко се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус. Върнете гъбите и пилето в соса в тигана. Загрейте, само докато се стопли всичко.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта