Пилешки сандвич със салца верде
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
7 зелени маслини, едро нарязани
1 малка скилидка чесън, обелена и едро нарязана
2 с.л. отцедени каперси
Настърганата кора на 1 лимон
3 с.л. зехтин
4 с.л. лимонов сок
Щипка сол, прясно смлян черен пипер на вкус
2 половинки пилешки гърди без кожа, обезкостени и изпечени, тънко нарязани
4 кръгли или продълговати питки за сандвич, разделени на половинки
1. В блендер, смесете зелените маслини, чесъна, каперсите и лимоновата кора. Накълцайте ситно. Прехвърлете в купа. В малък буркан смесете зехтина и лимоновия сок; разклатете, докато се смесят и изсипете върху маслиновата смес. Прибавете сол и черен пипер.
2. Намажете долната половинка на питките със салцата. Покрийте с филийки пилешки гърди. Намажете останалите сокове от салцата върху горните половинки питки и сложете върху месото, като притиснете леко. Нарежете на половинки и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ