Регистрация

Пилешки котлети със сос грейви

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
907
Оцени рецептата

3 цели пилешки гърди

1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

3 с.л. масло

Сокът на 1 лимон

1/4 ч нарязан магданоз

1 ч бяло вино

2 с.л. каперси

3 с.л. зехтин

 

Изтънете гърдите с чукче за месо. В купа, смесете брашното, солта и пипера. Потопете котлетите в сместа и натиснете хубаво, за да се покрият. Изтръскайте излишното. Охладете. В голям тиган, сгорещете маслото, докато зацвърчи. Запържете котлетите за около 2-3 мин. от всяка страна. Отцедете на хартиени кърпи и дръжте на топло. Добавете лимоновия сок и виното в тигана и остържете дъното, за да направите сос грейви. Сгорещете, но без да завира. Добавете каперсите. Изсипете соса върху котлетите в чиния за сервиране и поръсете с нарязан магданоз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта