Регистрация

Пилешки гърди със сушени смокини

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
870
Оцени рецептата

5 пилешки гърди, обезкостени, без кожа

1/2 ч сушени смокини, фино нарязани

3 с.л. нарязани бадеми

1 с.л. мед

1/2 ч.л. бахар

2 с.л. брашно

1 с.л. сусамови семена

2 с.л. масло

За соса:

225 г доматен сос

1 глава лук, смлян

1 ч.л. лук на прах

1/4 ч сухо бяло вино

1 с.л. мед

1/2 ч.л. бахар

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. чесън на прах

За да поднасяне:

Нарязани бадеми

Сусамово семе

Горещ ориз

 

Изтънете гърдите с чукче за месо. В малка купа, смесете нарязаните смокини, бадемите, меда и бахара; разбъркайте добре. Поставете по пълна супена лъжица от сместа със смокините в центъра на всяко изтънено филе. Навийте на руло и закрепете с клечки за зъби. Потопете всяко руло в смес от брашно и сусам. Запържете в масло. Извадете месото от тигана. Добавете доматен сос, лука на прах, виното, медта и подправките в тигана. Оставете да заври, върнете месото, покрийте и оставете да къкри за 30 минути. Поръсете с още нарязани бадеми и сусам преди поднасяне. Сервирайте върху ориз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта