Пилешки гърди със сушени смокини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 пилешки гърди, обезкостени, без кожа
1/2 ч сушени смокини, фино нарязани
3 с.л. нарязани бадеми
1 с.л. мед
1/2 ч.л. бахар
2 с.л. брашно
1 с.л. сусамови семена
2 с.л. масло
За соса:
225 г доматен сос
1 глава лук, смлян
1 ч.л. лук на прах
1/4 ч сухо бяло вино
1 с.л. мед
1/2 ч.л. бахар
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. чесън на прах
За да поднасяне:
Нарязани бадеми
Сусамово семе
Горещ ориз
Изтънете гърдите с чукче за месо. В малка купа, смесете нарязаните смокини, бадемите, меда и бахара; разбъркайте добре. Поставете по пълна супена лъжица от сместа със смокините в центъра на всяко изтънено филе. Навийте на руло и закрепете с клечки за зъби. Потопете всяко руло в смес от брашно и сусам. Запържете в масло. Извадете месото от тигана. Добавете доматен сос, лука на прах, виното, медта и подправките в тигана. Оставете да заври, върнете месото, покрийте и оставете да къкри за 30 минути. Поръсете с още нарязани бадеми и сусам преди поднасяне. Сервирайте върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ