Пилешки гърди със сос шери
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 плода от хвойна
1/2 чаена лъжичка соев сос
сол и черен пипер - на вкус
5 супени лъжици шери
200 грама пилешки филета
1/2 супена лъжица растително масло
2 супени лъжици студена вода
1/2 супена лъжица царевично нишесте -
150 мл вода
Поставете плодовете от хвойна в купа. Смачкайте ги с опакото на лъжица. Прибавете соевия сос, солта, черния пипер и шерито. Сложете филето в соса. Оставете да се маринова около 4 часа в хладилника, като обръщате от време на време.
Извадете пилето от маринатата (запазете маринатата) и подсушете с кухненски кърпи. Намажете с 1/2 супена лъжица растително масло. Изпечете върху горещи въглени до готовност, за около 10 минути.
Междувременно, смесете царевичното нишесте с 2 супени лъжици студена вода до гладкост. В тенджера смесете заделената марината със 150 мл вода. Оставете да заври. Прибавете сместа с царевичното нишесте и разбърквайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Добавете сол и пипер на вкус.
Извадете пилето на грил, оставете върху дъска за рязане за около 3 минути. Нарежете напречно на парчета с ½ см дебелина. Подредете парчетата в две чинии. Полейте със соса.
Може да поднесете с ориз и лимонови моркови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ