Пилешки банички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пилешка кайма
1 ч нарязани гъби
1 средно голяма глава лук, нарязан
3 ч сварен ориз (варен без сол и мазнина)
1 ч рикота
280 г нарязан спанак, размразен и добре отцеден
1 консерва по 60 г нарязани черни маслини, отцедени
1/4 ч кедрови ядки, препечени
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. лимонов пипер
12 листа кори за баница
Покрийте голям тиган със спрей за готвене и сложете над средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете пилешкото, гъбите и лука, гответе и се разбърква за 2 - 4 минути или докато пилето вече не е розово и зеленчуците са нежни. Намалете огъня до умерен. Добавете ориза, рикотата, спанака, маслините, орехите, чесъна, ригана и лимоновия черен пипер; готви се и се разбърква за 3 - 4 минути, докато са добре смесени и се сгорещят. Вземете 1 лист кори и напръскайте със спрей за готвене; сгънете листа наполовина по дължина. Поставете 3/4 до 1 чаша от сместа с ориз в единия край на лентата. Сгънете долния ляв ъгъл върху сместа, така че да се образува триъгълник. Продължете да сгъвате назад и напред на триъгълник до края на лентата. Повторете с останалите кори и оризова смес. Поставете триъгълниците, със затворената страна надолу, в тавичка за печене, покрита с готварски спрей. Напръскайте горната част на всеки триъгълник със спрей за готвене. Печете на 200С в продължение на 15-20 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ