Регистрация

Пилаф с моркови и зелен грах

Автор:
Milikin
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

6 с.л. олио

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 скилидки чесън, нарязан

10 цели зърна карамфил

1 малка пръчка канела

10 шушулки кардамон

2 дафинови листа

1/4 ч.л. куркума

1 1/2 ч ориз басмати

3 ч гореща вода

1 ч.л. сол

1 ч замразен микс грах и моркови

1/2 ч златисти стафиди

1/4 ч бадеми или кашу

 

Сгорещете мазнината в тенджера. Запържете лука, докато омекне и добавете нарязания ситно чесън. След това добавете карамфила, канелата, кардамона, дафиновите листа и куркумата на прах в продължение на 30 секунди до 1 минута. Намалете огъня и добавете ориза. Продължете да пържите при разбъркване, докато оризът е добре покрит с подправките и започне да става прозрачен. Добавете топла вода (точно два пъти обема на ориза), добавете сол и покрийте тигана. Кипнете и намалете огъня. Прибавете граха и ориза и сложете капака. Проверявайте ориза на всеки 5 минути, за да видите дали водата се е абсорбирала и оризът е омекнал. Когато оризът е готов, запържете стафидите и бадемите в малко олио и се смесват с ориза.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта