Регистрация

Пилаф с миди

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
898
Оцени рецептата

680 г пресни миди

Вода

Сол

1/4 ч зехтин

1/4 ч масло

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1/2 ч сухо бяло вино

Прясно смлян черен пипер

2 ч ориз

1/4 ч нарязан магданоз

Магданоз, стръкчета

Резени лимон

 

Поставете мидите в купа с хладка подсолена вода, докато се отворят. Отцедете. Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и добавете лука. Пържете докато стане прозрачен. Добавете мидите, покрийте с капак и варете в продължение на 5 минути, докато черупките се отворят. Ако някои не се отворят, ги изхвърлете. Добавят се 3 чаши студена вода, виното, 1 1/2 чаени лъжички сол и черен пипер на вкус. Покрийте и оставете да къкри. Оставете да къкри леко в продължение на 10 минути, след което извадете мидите с решетъчна лъжица. Измийте ориза под течаща вода, докато водата тече чиста, след това се добавя към течността в съда, заедно с магданоза. Оставете да заври, като разбърквате. Намалете огъня, покрийте плътно и варете на слаб огън за 15 минути. Докато оризът се вари, извадете мидите от черупките и заделете. Запазете 6 миди за украса. Сложете мидите върху ориза. Покрийте съда с 2 кърпи и сложете капака. Оставете на слаб огън за още 5 минути, след това свалете от огъня и се оставя за 10 минути. Смесете мидите с ориза с вилица и сложете на купчина в чиния. Украсете със заделените миди.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта