Регистрация

Пилаф с калмари

Автор:
Жана
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
934
Оцени рецептата

450 г средно голям калмар

Сол

1/4 ч зехтин

3 скилидки чесън, нарязан на филийки

1/4 ч сухо бяло вино

2 домата, обелени и нарязани

3 с.л. масло

1 ч бял ориз с дълги зърна

Нарязан магданоз

1 с.л. фино нарязан пресен розмарин

Прясно смлян черен пипер

 

Измийте и почистете калмарите. Втрийте сол от външната страна и изплакнете отвътре и отвън със студена вода. Изплакнете също и главата и пипалата старателно. Нарежете тялото на кръгчета. Загрейте олиото в тиган и добавете калмарите и чесъна и задушете за 5 минути. Добавете виното и нарязаните домати, сложете капак и оставете да къкри, докато месото омекне, около 30 мин. Прехвърлете в тавичка за печене. Междувременно, загрейте маслото и леко запържете ориза, без да покафенява, докато стане прозрачен, като се разбърква непрекъснато. Добавете ориза при калмарите и се поръсва с 1/4 чаша нарязан магданоз, розмарин и сол и черен пипер на вкус. Добавете достатъчно топла вода, за да се сготви оризът, малко повече от две чаши, включително с доматения сос. Покрийте и се пече в умерена фурна (180С) в продължение на 30 - 40 минути или докато оризът омекне. Поръсете с още магданоз и поднесете горещо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта