Пилаф с домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. растително масло
1/2 ч ситно нарязан лук
2 ч.л. кориандър
450 г червени зрели домати, пюрирани или 2 ч консервирани домати - пюрирани
1/2 ч вода
1 1/2 ч.л. едра сол
1 ч.л. черен пипер
5 ч сварен ориз
1 - 1-1/2 ч вода
3 с.л. масло
1. Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука и гответе като се разбърква, докато стане светло кафяв (около 7 минути). Добавете кориандъра и запържете за 25 - 30 секунди. Добавете доматите и 1/2 чаша вода, разбъркайте добре и варете на слаб огън, покрито, в продължение на 15 минути или докато сосът се редуцира.
2. Добавете сол, черен пипер, ориза и водата. Разбъркайте леко, така че оризът да се покрие със сос. Добавете маслото и разбъркайте, така че да покрие равномерно ориза. Покрийте плътно и задушете ориза на слаб огън за 15 до 20 минути, или докато сосът се абсорбира в ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ