Регистрация

Пилаф с булгур

Автор:
violeta
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
604
Оцени рецептата

6 с.л. масло

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1/4 ч чили чушлета - без семената и нарязани

1/4 ч булгур

2 с.л. булгур

Сол

2 ч телешки или пилешки бульон

Мента

 

Разтопете маслото в тенджера. Добавете лука и задушете на умерен огън, докато омекне, около 5 минути. Добавете чили на вкус. Гответе 3 минути. Добавете булгура. Запържете 4-5 минути, като се разбърква често. Добавете доматите. Гответе в продължение на 4 - 5 минути. Поръсете със сол на вкус. Добавете врящия бульон и покрийте съда. Гответе 3 минути на умерен огън, след което намалете огъня до слаб и варете, докато булгурът абсорбира течността и се появят дупки на повърхността, 10-15 минути. Намалете огъня до много слаб. Покрийте тенджерата с кърпа и сложете капака отгоре. Оставете да престои 20 минути. Махнете капака и кърпата; разбърква се с решетъчна лъжица. Върнете кърпата и капака. Оставете да престои още 10 мин. Поръсете със сол на вкус и с нарязана мента. Поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта