Регистрация

Печен свински бут със сос "Къмбърленд"

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

3 кг свински бут

1/2 ч кафява захар

1 ч.л. семена синап

цели зърна карамфил

За соса "Къмбърленд":

1 ч ябълков конфитюр

1/4 ч портокалов сок

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч ябълков сок

2 с.л. мед

1 с.л. царевично нишесте

 

Направете няколко ромбовидни разреза в бута с остър нож. Смесете кафявата захар и синапа и втрийте хубаво в месото. Пъхнете по цяло зърно карамфил във всеки разрез. Сложете в тава с решетка за печене на дъното. Печете непокрито на 160С за 20 - 22 минути на половин килограм. Междувременно за соса, смесете съставките в тенджера. Гответе на умерен огън, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Поднесете върху нарязаното на тънки филийки месо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта