Печени ригатони
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 пакет паста ригатони
За соса:
1/4 ч зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/2 голяма глава лук, нарязан фино
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 консерва 340 г доматено пюре
3 ч вода
410 г домати, консерва
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен босилек
Сол на вкус
1 с.л. захар
За пълнежа:
450 г сирене рикота
1 с.л. магданоз, сушен или пресен, нарязан
2 големи яйца, леко разбити
Черен пипер (на вкус)
3/4 ч настъргана моцарела
3/4 ч настърган пармезан
Начин на приготвяне:
За да направите соса:
Загрейте фурната до 180С.
Запържете лука, чесъна и лютия пипер в сгорещеното олио до златисто. Добавете доматеното пюре. Изплакнете консервната кутия с вода и добавете в съда. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете останалите съставки. Оставете да къкри поне 1-1/2 до 2 часа.За да направите пълнежа: Смесете рикотата, черния пипер, магданоза и яйцата в средно голяма купа. Разбърква се добре. Заделете. Сварете ригатоните според указанията на опаковката, но две минути по-кратко. Не гответе прекалено дълго. Разпределете соса на дъното на правоъгълна тавичка за печене. Покрийте със слой паста. Покрийте пастата с още малко сос, след това с няколко пълни лъжици смес със сирена. Разпределете равномерно с опакото на лъжица. Поръсете с моцарела. Покрийте със слой паста и повторете процеса, като завършите с пармезан. След това повторете, като завършите с моцарела и т.н. Завършете със слой паста. Пече се 30-35 минути или за около 15 минути, след като започне да бълбука около ръбовете. Оставя се да престои 10-15 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ