Регистрация

Печени ригатони

Автор:
desislavva
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
820
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пакет паста ригатони

За соса:

1/4 ч зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1/2 голяма глава лук, нарязан фино

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 консерва 340 г доматено пюре

3 ч вода

410 г домати, консерва

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушен босилек

Сол на вкус

1 с.л. захар

За пълнежа:

450 г сирене рикота

1 с.л. магданоз, сушен или пресен, нарязан

2 големи яйца, леко разбити

Черен пипер (на вкус)

3/4 ч настъргана моцарела

3/4 ч настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

За да направите соса:

Загрейте фурната до 180С.

Запържете лука, чесъна и лютия пипер в сгорещеното олио до златисто. Добавете доматеното пюре. Изплакнете консервната кутия с вода и добавете в съда. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете останалите съставки. Оставете да къкри поне 1-1/2 до 2 часа.За да направите пълнежа: Смесете рикотата, черния пипер, магданоза и яйцата в средно голяма купа. Разбърква се добре. Заделете. Сварете ригатоните според указанията на опаковката, но две минути по-кратко. Не гответе прекалено дълго. Разпределете соса на дъното на правоъгълна тавичка за печене. Покрийте със слой паста. Покрийте пастата с още малко сос, след това с няколко пълни лъжици смес със сирена. Разпределете равномерно с опакото на лъжица. Поръсете с моцарела. Покрийте със слой паста и повторете процеса, като завършите с пармезан. След това повторете, като завършите с моцарела и т.н. Завършете със слой паста. Пече се 30-35 минути или за около 15 минути, след като започне да бълбука около ръбовете. Оставя се да престои 10-15 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта