Регистрация

Печени пилешки гърди със синьо сирене и сос с грозде и ябълки

Автор:
надежда
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

4 пилешки гърди половини с кожа и кости

140 г синьо сирене, намачкано на пюре, разделено на четири части

2 с.л. зехтин

2 ч сухо бяло вино

1/8 -1 / 4 чаена лъжичка сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

1 ч черно грозде без семки, нарязано на половинки

1 зелена ябълка, почистена от сърцевината, разполовена и тънко нарязана на полумесеци

2 с.л. нарязан магданоз

 

Отрежете джоб във всяка пилешка гърда. Напълнете със синьо сирене. Загрейте тиган на средно висока температура. Добавете зехтина в тигана и поставете пилешките гърди с кожата надолу. Запържете кожата, без да обръщате пилешкото. Поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Извадете пилето от съда и заделете на топло. Изсипете мазнината от тавата и поставете обратно в печката. Добавете виното и оставете да се редуцира с една трета, за около 5-7 минути. Добавете всички сокове, които са се събрали около пилето. Когато течността се сгъсти, подправете със сол и черен пипер и се добавят гроздето и ябълките. Гответе за кратко, докато ябълките започнат да омекват. Поръсете соса с магданоз и полейте върху пилето. Сервира се с ориз или паста орзо и задушени зеленчуци.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта