Регистрация

Печена гъска с ябълки и сини сливи

Автор:
marto
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
652
Оцени рецептата

4 кг млада гъска

1/2 лимон

Сол и прясно смлян черен пипер

2 ч ябълки, обелени, нарязани едро

2 ч сушени сини сливи; предварително накиснати, без костилка и едро нарязани

1 голяма глава лук, обелен и нарязан на 4

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Измийте гъската и под течаща студена вода. Подсушете я много добре и втрийте с лимон отвътре и отвън. Леко поръсете със сол и черен пипер отвътре и напълнете кухината с едро нарязани ябълки, сливи и лук. Затворете с шишчета или зашийте с канап. Затегнете кожата на врата в задната част на гъската с шиш, така че да запази формата си по време на готвене. Изпечете гъската върху решетка, поставена в плитка тава за 3-3 1/2 часа (около 20 до 25 минути на половин килограм). Изхвърляйте натрупалата се в тавата мазнина по време на печене. Не е нужно да мажете самата птица. Когато се изпече, изключете фурната и оставете вратата открехната в продължение на 15 минути. Прехвърлете гъската в голям затоплен поднос и отстранете и шишчетата. Извадете плънката и я изхвърлете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта