Паста с миди и чеснова майонеза
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 чаша майонеза
2 скилидки чесън - счукан
1 супена лъжица мътеница
1 връзка пресен лук - наситнен
3 супени лъжици зехтин
1 глава лук - нарязан
1 праз (само бялата и бледо-зелената част)
2/3 чаша сухо бяло вино
680 г рибни кости - от бяла риба
8 чаши вода
6 стръка пресен магданоз
1 чаена лъжичка цели зърна черен пипер
1 дафинов лист
340 г паста или фиде
20 големи миди с черупките - измити
Смесете майонезата, чесъна и мътеницата в малка купа, докато се получи гладка смес. Разбъркайте с пресния лук. Подправете на вкус със сол и пипер. Покрийте с капак и оставете в хладилника за 1 час, така че вкусовете да се смесят. Сгорещете 1 супена лъжица масло в голям гювеч на средна температура. Добавете лука и праза и сотирайте, докато омекнат, но да не покафеняват - около 10 минути. Добавете виното и оставете да ври, докато се изпари почти цялата течност - около 2 минути. Добавете рибните кости, водата, магданоза, пипера и дафиновия лист. Оставете да къкри, докато течността се редуцира до 6 чаши - около 1 час. Прецедете и отстранете твърдите частици. Сгорещете останалите 2 супени лъжици олио в голям гювеч на средно висока температура. Натрошете пастата на парченца с дължина 1 см и я добавете в гювеча. Запържете леко, докато пастата стане златисто-кафява - около 5 минути. Добавете бульона. Гответе докато пастата е почти омекнала, но консистенцията е все още като на супа - около 3 минути. Добавете мидите, като ги покриете с бульон. Покрийте съда и варете, докато мидите се отворят - около 8 минути. Изхвърлете всички миди, които не се отварят. Подправете на вкус със сол и пипер. Сипете в купички и поднесете с лъжица от чесновата майонеза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ