Пай с ориз и сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч сьомга, сварена и едро накъсана
Готово тесто
1 с.л. масло, разтопено
2 ч сварен ориз; охладен (сварен в пилешки бульон)
1 с.л. лимонов сок, овкусен с
1 щипка смляно индийско орехче
4 твърдо сварени яйца - нарязани
1/4 ч масло, разтопено
2 с.л. див лук, нарязан
Сол на вкус
Черен пипер (на вкус)
Лучена сол на вкус
За яйчената глазура:
1 жълтък, разбит с
1 с.л. мляко
Разточете тестото и го постелете в тавичка за пай; намажете с 1 с.л. разтопено масло. Печете на 210С, само докато тестото започне да покафенява леко (5-8 минути). Притиснете половината ориз по дъното и стените на тестото. Добавете сьомгата на равномерен слой и поръсете с ароматизирания с индийско орехче лимонов сок. Добавете филийките яйца и поръсете на вкус със сол и черен пипер. Покрийте с останалия ориз и залейте с 1/4 чаша смес от масло и див лук. Покрийте с тесто и намажете с яйчената глазура. Пече се на 200 градуса в продължение на 35 минути. Нарежете и поднесете със салата от пресен спанак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ