Регистрация

Пай с ориз и сьомга

Автор:
Ivko
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
802
Оцени рецептата

2 ч сьомга, сварена и едро накъсана

Готово тесто

1 с.л. масло, разтопено

2 ч сварен ориз; охладен (сварен в пилешки бульон)

1 с.л. лимонов сок, овкусен с

1 щипка смляно индийско орехче

4 твърдо сварени яйца - нарязани

1/4 ч масло, разтопено

2 с.л. див лук, нарязан

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

Лучена сол на вкус

За яйчената глазура:

1 жълтък, разбит с

1 с.л. мляко

 

Разточете тестото и го постелете в тавичка за пай; намажете с 1 с.л. разтопено масло. Печете на 210С, само докато тестото започне да покафенява леко (5-8 минути). Притиснете половината ориз по дъното и стените на тестото. Добавете сьомгата на равномерен слой и поръсете с ароматизирания с индийско орехче лимонов сок. Добавете филийките яйца и поръсете на вкус със сол и черен пипер. Покрийте с останалия ориз и залейте с 1/4 чаша смес от масло и див лук. Покрийте с тесто и намажете с яйчената глазура. Пече се на 200 градуса в продължение на 35 минути. Нарежете и поднесете със салата от пресен спанак.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта