Регистрация

Пай с омар

Автор:
desislavva
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
574
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1/4 ч шери, с 1 супена лъжица

Лимонов сок
1 ч месо от омар, сварено

3 с.л. масло

1 с.л. брашно

3/4 ч течна сметана

2 жълтъка

За топинга:

1/4 ч галета

1/4 ч.л. червен пипер

1 с.л. чипс - фино натрошен

1 1/2 ч настърган пармезан

2 с.л. масло, разтопено

 

Разтопете 2 супени лъжици масло, добавете шерито и се вари 1 минута. Добавете месото от омар и оставете да се сгорещи. Разтопете 3 с.л. масло и се добавя брашното. Разбъркайте 1 мин. Свалете от огъня. Бавно прибавете сметаната и виното, отцедени от омара. Върнете на огъня и оставете да се сгъсти. Свалете от огъня. Разбийте жълтъците много добре. При жълтъците прибавете 4 супени лъжици сос, по 1 супена лъжица в даден момент. Добавете при соса. Разбърква се добре. Сгорещете на водна баня. Не оставяйте да заври, за да не се пресече. Отнема около 3 мин. Отстранете от огъня. Добавете месото. Изсипете в тавичка за пай. Поръсете с топинга. Пече се на 150С във фурната за 10 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта