Регистрация

Пай с моцарела, картофи, копър, лук и гъби

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
538
Оцени рецептата

900 грама картофи – измити и нарязани на филийки 5 мм дебелина

морска сол

2 грудки копър - едро нарязани

2 супени лъжици зехтин

4 глави лук - ситно нарязан

2 скилидки чесън - счукан

225 г гъби - нарязани на филийки

прясно смлян черен пипер

25 г галета

2 супени лъжици прясно нарязан магданоз

шепа пресни листа босилек - накъсан на парчета

2 х 125 г опаковки моцарела - нарязани на парчета

125 г прясно настърган чедър

 

1. Сварете картофите в подсолена вряща вода за 10-15 минути, докато омекнат. Отцедете и ги прокарайте през сито.

2. Загрейте фурната до 200C.

3. Сварете едро нарязания копър в подсолена вряща вода за около 7 минути, докато омекне, след това подсушете.

4. Загрейте олиото в тиган, добавете лука и се запържва за около 5-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете гъбите и гответе още 2 минути. Овкусете.

5. Поръсете половината галета на дъното на плитка тавичка. Добавете половината гъби и лук, копър, магданоз, босилек, моцарела и чедър и картофи на слоеве. Повторете тези слоеве, като завършите със слой картофи и поръсите с останалата галета.

6. Печете за 20 минути до златисто. Сервирайте направо от фурната със свежа зелена салата.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта