Регистрация

Паеля с пилешко и морски дарове

Автор:
yasen
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
681
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

2 кг пилешко месо, нарязано на порции

1 голяма глава лук, нарязан

3 червени чушки, нарязани на кубчета

5 ч пилешки бульон

1 с.л. чесън, счукан

3 ч късозърнест ориз

2 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л. конци шафран

3 домата, обелени и нарязани

16 големи скариди

16 миди

16 речни миди

Лимонови резени за гарнитура

 

Загрейте олиото на умерен огън и запържете до кафяво пилето от всички страни, на партиди, ако е необходимо. Извадете месото и добавете лука и чушките в тигана. Гответе 5 минути, като разбърквате. Сложете пилешкия бульон да заври в отделен съд. Когато чушките и лукът са готови, намалете огъня до слаб и добавете чесъна, ориза, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, така че да се покрият всички зърна ориз със зехтина. Добавете бульона и шафрана. Добавете доматите. Върнете пилешкото в съда, покрийте с капак и гответе в продължение на 25 минути. Добавете скаридите и гответе още 10 минути. Добавете малко вода или още бульон, ако е необходимо. Добавете мидите и гответе, докато се отворят. Свалете от огъня и поднесете, както е в съда. Гарнира се с лимонови резени.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта