Регистрация

Паейя със скариди

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
1080
Оцени рецептата

680 г скариди, сурови

680 г миди, живи

1,3 кг пилешко, нарязано на хапки

1/3 ч зехтин

2 глави лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. конци шафран

2 ч.л. сол

2 ч ориз

6 ч гореща вода

1 ч червена пиперка, нарязана на кубчета

 

Сложете суровите скариди във вряща подсолена вода и варете, докато почервенеят. Отцедете, обелете и почистете. Заделете. Прочистете живите миди на няколко пъти в студена вода, за да сте сигурни, че всичкият пясък се е отмил. Не отваряйте черупките. Изсипете 1/2 от зехтина в тиган и бавно запържете парчетата пиле. Изсипете останалия зехтин в тенджера и задушете лука и чесъна докато омекнат на слаб огън. Добавете скаридите, мидите, пилешкото, шафрана, солта и ориза. Добавете вода и оставете да къкри леко, непокрито, докато оризът се свари. Около 35 -45 минути. Подредете ленти червена чушка отгоре и поднесете в съда, в който сте го сготвили.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта