Регистрация

Ориз с розмарин и орехи

Автор:
любомира
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1500
Оцени рецептата

1 ч кафяв ориз басмати

1 3/4 ч вода

1/4 ч.л. морска сол

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан

1/2 ч нарязана целина

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч малки парченца орехи

2 1/2 с.л. прясно нарязан розмарин

1 с.л. соев сос

 

Измийте и отцедете ориза и го поставете в тенджера на умерен огън. Оставете да изсъхне малко и да започне да се препича леко, след това добавете водата и солта. Оставете да заври и се вари в продължение на 1 минута, след което покрийте и варете на слаб огън, без да разбърквате в продължение на 40 минути. Оставете ориза за 10 минути, преди да свалите капака. Разбъркайте ориза с вилица. Докато оризът се готви, сгорещете зехтина в тиган и добавете лука, целината и чесъна. Запържете в продължение на 3 до 4 минути. Добавете орехите и розмарина и задушете за още около 5 минути. Добавете соевия сос и разбъркайте добре. Смесете с ориза. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта