Регистрация

Ориз със спанак, подправки и сирене

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
3647
Оцени рецептата

1 ч бял или кафяв ориз

Сол и черен пипер на вкус

450 г пресен спанак

1 с.л. зехтин

1 глава лук, наситнен

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. нарязана мащерка

1/4 ч нарязан магданоз

щипка едро смлян червен пипер

115 г настъргано проволоне

3 яйца, разбити

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Сварете ориза в подсолена кипяща вода до степен ал денте. Отцедете. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете и оставете настрана. Почистете спанака и махнете стъблата. Бланширайте. Охладете и нарежете наедро. Загрейте олиото, добавете лука и задушете, докато омекне. Добавете чесъна и мащерката. Смесете всички съставки заедно и подправете със сол и черен пипер на вкус. Намажете леко с олио тава за печене и добавете спаначената смес. Поръсете с още олио отгоре, ако желаете. Покрийте с фолио и се пече 25 минути. Свалете фолиото и печете още 5 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта