Ориз "Сан Франциско"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Подправки:
2 ч.л. сол
2 ч.л. семена синап
1 1/2 ч.л. сушен кориандър
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. сушен босилек
3/4 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. чесън на прах
Друго:
1/4 ч фъстъчено олио
1 ч ориз с дълги зърна
1 ч спагети, нарязани
2 ч лук, нарязан
1 ч целина, нарязана
2 с.л. несолено масло
1/4 ч сусамово семе
2 ч.л. чесън, счукан
1/2 ч магданоз, нарязан, пресен
3 ч пилешки бульон
Смесете подправките в купа. Загрейте мазнината в тиган на висока температура, докато зацвърчи, около 4 минути. Добавете ориза, спагетите, лука, целината, маслото и 2 с.л. от сместа с подправките. Разбърква се добре и се готви, като разклащате тигана и се разбърква от време на време, докато оризът и спагетите са златисто кафяви, около 6 минути. Добавете сусама и останалите подправки. Разбъркайте добре и гответе за 2 мин. Добавете чесъна и гответе, като се разбърква от време на време, докато оризът и спагетите са кафяви, около 3 до 5 минути. При разбъркване се добавят магданозът и пилешкият бульон, покрийте тигана и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 12 мин. Махнете от огъня и оставете тигана, покрит, 8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ