Регистрация

Оризов пилаф с кайсии, стафиди и кедрови ядки

Автор:
марина цекова
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
1425
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1 1/2 ч ориз, кафяв; дългозърнест

1 щипка шафран, конци, по желание

1/2 ч кайсии, сушени; нарязани на клечици

1/2 пръчка канела

8 зърна карамфил

4 шушулки кардамон; леко счукан

Сол и пипер

3 ч вода

2 глави лук; обелени и нарязани на парчета

1/3 ч стафиди

1/2 ч кедрови ядки; или филирани бадеми

За украса:

Стръкчета мента

 

Сгорещете половината зехтин в тенджера. Добавете ориза и задушете за 5 минути, при внимателно разбъркване. Добавете шафрана, ако ще използвате, кайсиите, подправките, 1 чаена лъжичка сол и водата. Оставете да заври, след това се покрива плътно и се оставя да се вари на много слаб огън в продължение на 45 минути. След това изключете котлона и оставете съда покрит. Запържете лука в останалия зехтин в продължение на 10 минути, докато омекне и леко покафенее. Добавете го към ориза, заедно със стафидите и ядките. Проверете подправките и разбъркайте леко с вилица. Гарнирайте с мента при поднасяне.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта