Регистрация

Оризова салата с пилешко и авокадо

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
1130
Оцени рецептата

1 пакет див ориз микс, сварен

1 голямо зряло авокадо

1 с.л. пресен лимонов сок

4 стръка зелен лук, нарязан

12 ч черни маслини, нарязани на филийки

3 ч пилешко, нарязано, сварено

1/4 ч винен оцет

2 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч зехтин

1/2 ч.л. захар

1 с.л. пресен магданоз, нарязан

За гарниране:

1/4 ч бланширани бадеми

12 чери домата

 

Оставете сварения ориз в хладилника, докато се охлади напълно. Обелете и срежете авокадото наполовина по дължина, след това на тънки ленти. Покрийте с лимонов сок и оставете в хладилника, докато се охлади напълно. В голяма купа, смесете зеления лук, маслините, пилешкото и ориза. Смесете внимателно. В малка купа, смесете оцета, горчицата, олиото, захарта и магданоза. Разбийте енергично, докато са напълно комбинирани. Точно преди да сервирате, добавете резенчетата авокадо с пилешкото и ориза. Полейте с дресинга и разбъркайте внимателно. Сервира се поръсено с препечени ядки и чери домати.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта