Регистрация

Огретен с моркови и ряпа

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

340 г моркови, обелени и настъргани

340 г ряпа, обелена и настъргана

1/2 ч тънко нарязан зелени лук

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

4 с.л. царевично нишесте

2 ч мляко

1/2 ч течна сметана или

допълнително мляко

1 голямо яйце

Сол

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч настърган пармезан

1 с.л. студено безсолно масло, нарязано на парчета

 

Намажете с масло плитка тавичка за печене и оставете настрана. В голяма купа, смесете морковите, ряпата, зеления лук, магданоза и 3 супени лъжици царевично нишесте. Разстелете сместа със зеленчуци в подготвената тава, като притискате с опакото на лъжица, за да се изглади повърхността и хубаво да пасне в съда. В малка тенджера, разтворете останалото царевично нишесте в 1/4 чаша мляко. Когато се разтвори напълно, добавете сметаната и останалото мляко. Оставете да заври на умерено силен огън, като разбърквате постоянно. Намалете до умерена топлина. В средно голяма купа, разбийте с вилица яйцето и подправете със сол и черен пипер. Добавете яйцето в млечната смес на бавен, постоянен поток, като разбивате, докато се смесят. Изсипете тази смес върху зеленчуците в съда. Поръсете с пармезан. Покрийте повърхността с парченца масло и сложете в средата на предварително загрята на 190С фурна за 45 минути или докато не се получи златиста коричка. Оставете да престои 10 минути, преди да поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта