Миди Сен Жак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай
1/2 ч бяло вино
1 лук шалот; наситнен
1 1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил
280 г миди, разполовени хоризонтално
3 с.л. сметана за разбиване
3/4 ч безсолно масло, охладено, нарязано на малки парченца
Сол
Прясно смлян черен пипер
2 ч.л. пресен лимонов сок или на вкус
2 стръка зелен лук, нарязан или 1 малък стрък праз
Смесете виното, лука и джинджифила в тенджера и оставете да ври на умерен огън. Добавете мидите и сметаната и варете 1 - 2 минути. Извадете мидите с решетъчна лъжица. Увеличете огъня до умерено-висок и варете, докато течността се редуцира до 2 супени лъжици, добавете соковете от отцедените миди. Добавете маслото, без една чаена лъжичка, парче по парче. Подправя се със сол и черен пипер. Добавете лимоновия сок. Заделете соса настрана. Разтопете останалата 1 чаена лъжичка масло в малък тиган на силен огън. Добавете зеления лук и гответе около 30 секунди. Заделете. Сложете мидите в соса и затоплете. Затоплете блата във фурната за 2 минути. При поднасяне, поставете блата в затоплена чиния и напълнете с мидите. Поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ