Регистрация

Мексикански краставици пълнени със скариди

Автор:
blazheva
|
Дата:
11 Feb
|
Видяна:
694
Оцени рецептата

3 мексикански краставици (чайот), по около 450 г всяка

340 г скариди, сурови

4 с.л. масло

1 ч лук, ситно нарязан

1 ч.л. чесън, фино счукан

2 с.л. брашно

1 ч мляко

2 ч.л. настърган джинджифил - по желание

1/4 ч зелен лук, нарязан фино

1 жълтък

Прясно смлян черен пипер - на вкус

1/2 ч галета

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1/2 ч настърган чедър

 

Срежете чайота на две по дължина. Поставете го в тенджера със студена вода със сол на вкус. Оставете да заври и оставете да къкри за 10 минути. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Отцедете отново. С помощта на лъжица, издълбайте плътта и семената на всяка половина, като оставите около 0,3 см в кората. Заделете. Нарежете фино издълбания плод и семената. Трябва да се получи около 1 чаша. Обелете и почистете скаридите и ги нарежете едро. Трябва да се получи около 1 1/4 чаша. Заделете. Загрейте фурната до 210С. Разтопете половината масло в тенджера и задушете лука и чесъна. Гответе като се разбърква докато се позапържат. Поръсете с брашно и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Добавете млякото, като се разбърква бързо с телена бъркалка. Когато сосът се сгъсти и е гладък, добавете нарязания ситно плод със семената. Оставете да заври, като се разбърква, и добавете джинджифила и лука. Махнете от огъня и добавете жълтъка. Оставете да престои при стайна температура. Добавете скаридите, солта, черния пипер, 1/4 чаша галета и магданоза. Напълнете издълбаните половинки със сместа. Загладете отгоре. Смесете останалата 1/4 чаша галета и сиренето. Поръсете и притиснете леко с ръка. Покрийте с останалите 2 супени лъжици масло. Поставете в леко намазана тава и печете в продължение на 20 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта