Регистрация

Мариновано пиле с джин

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
806
Оцени рецептата

2,3 кг обезкостени пилешки гърди, нарязани на 2,5-сантиметрови кубчета

1/2 ч джин

Сокът от 4 лайма

1/2 ч студено пресован зехтин

1 скилидка чесън, счукан

Сол и черен пипер на вкус

7/8 ч праз, нарязан

1 ч домати, нарязани ситно

3/16 ч пресен кориандър, нарязан

56 г сушени домати, нарязани ситно

Сос Табаско на вкус

 

1. Нарежете пилето на 2,5-сантиметрови кубчета. Налейте джина, пресния сок от лайм, зехтин, сол и черен пипер. Мариновайте за през нощта.

2. Поставете пилешкото на шишчета. Трябва да се получат 30-40 броя.

3. В голям тиган, сгорещете малко масло и запържете пилето, докато леко покафенее. Добавете маринатата и останалите съставки и гответе до готовност. Добавете соса Табаско.

4. Сервирайте веднага, гарнирано с прясно нарязан кориандър





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта