Регистрация

Макарони с чедър

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
982
Оцени рецептата

1 пакет макарони, 226 г

2 с.л. масло или маргарин

3/4 чаша лук, нарязан

1/2 чаша зелена чушка, нарязана

340 г сос с чедър

1 чаена чаша чедър, настърган

4 чаена лъжичка лют сос, (по желание)

1 зелена чушка, нарязана на колелца (по желание)

стръкчета магданоз (по желание)

 

Сварете макароните в голяма тенджера, според указанията на пакета. Отцедете и върнете в тенджерата, за да се стоплят.

Загрейте фурната до 180 градуса.

В малка тенджера на умерен огън, разтопете маслото, добавете лука и нарязаната зелена чушка и гответе в продължение на 5 минути, като се разбърква от време на време, до омекване. Махнете от огъня, прибавете зеленчуците при макароните в тенджерата, заедно със соса, настъргания чедър и лютия сос, ако желаете. Разбъркайте добре.

Сложете сместа в дълбока купа и печете 30 минути или докато забълбука.

Гарнира се с колелца зелена чушка и стръкчета магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта