Люто чили със свинско и телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. риган
2 с.л. червен пипер
2 с.л. мононатриев глутамат
11 с.л. чили на прах
4 с.л. кимион
4 с.л. телешки бульон (кубче, натрошен)
1 л бира
900 г свинско, нарязано на кубчета
900 г телешко, нарязано на кубчета
3 кг свински бут, смлян на кайма
4 големи глави лук, ситно нарязан
10 скилидки чесън, ситно нарязан
1/2 ч мазнина или бъбречна лой
1 ч.л. сушени люти чушки на прах
1 с.л. захар
2 ч.л. семена кориандър
1 ч.л. чили сос
225 г доматен сос
1 с.л. царевично брашно
Сол на вкус
В голяма тенджера, сложете червения пипер, ригана, мононатриевия глутамат, чилито на прах, кимиона, бульона, бирата и 2 чаши вода. Оставете да къкри. В отделен тиган, запържете месото на партиди в избраната мазнина. Отцедете и добавете към врящите подправки. Продължете, докато всичкото месо е готово. Запържете нарязания лук и чесън в една с.л. мазнина или лой. Добавете ги в сместа с подправки и месо. Добавя се вода, колкото е необходимо. Оставете на слаб огън за 2 часа. Добавете лютата чушка на прах, захарта, семената кориандър, лютия сос и доматения сос. Оставете да къкри 45 минути. Разтворете брашното в топла вода, за да се образува паста. Добавете го при чилито. Добавете сол на вкус. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете още лют сос на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ