Регистрация

Люто чили със свинско и телешко

Автор:
Юлия
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

1 с.л. риган

2 с.л. червен пипер

2 с.л. мононатриев глутамат

11 с.л. чили на прах

4 с.л. кимион

4 с.л. телешки бульон (кубче, натрошен)

1 л бира

900 г свинско, нарязано на кубчета

900 г телешко, нарязано на кубчета

3 кг свински бут, смлян на кайма

4 големи глави лук, ситно нарязан

10 скилидки чесън, ситно нарязан

1/2 ч мазнина или бъбречна лой

1 ч.л. сушени люти чушки на прах

1 с.л. захар

2 ч.л. семена кориандър

1 ч.л. чили сос

225 г доматен сос

1 с.л. царевично брашно

Сол на вкус

 

В голяма тенджера, сложете червения пипер, ригана, мононатриевия глутамат, чилито на прах, кимиона, бульона, бирата и 2 чаши вода. Оставете да къкри. В отделен тиган, запържете месото на партиди  в избраната мазнина. Отцедете и добавете към врящите подправки. Продължете, докато всичкото месо е готово. Запържете нарязания лук и чесън в една с.л. мазнина или лой. Добавете ги в сместа с подправки и месо. Добавя се вода, колкото е необходимо. Оставете на слаб огън за 2 часа. Добавете лютата чушка на прах, захарта, семената кориандър, лютия сос и доматения сос. Оставете да къкри 45 минути. Разтворете брашното в топла вода, за да се образува паста. Добавете го при чилито. Добавете сол на вкус. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете още лют сос на вкус.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта