Люто-кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 листа зеле напа
3 с.л. фъстъчено олио
4 малки сушени люти чушки
1/2 с.л. сечуански пипер
1/2 ч.л. сол
1 с.л. светъл соев сос
1/2 с.л. захар на пясък
1/2 с.л. оризов оцет
1 ч.л. сусамово олио
Разделете, измийте и подсушете листата зеле. Сложете ги едно върху друго и нарежете напречно на парчета от по 3 см. Счукайте фино или смелете пипера. Смесете захарта със соевия сос и заделете. Сгорещете уока на умерен огън и добавете олиото. Изчакайте 30 секунди. Запържете целите люти чушки, докато просто почернят. Бързо добавете пипера. Когато усетите аромата ум, избутайте в едната страна на тигана и увеличете огъня до силен. Добавете солта и зелето. Разклащайте съда, докато зелето поомекне, в продължение на няколко минути. Добавете сместа със соев сос и захар. Когато захарта се разтопи, смесете със зелето, след това поръсете всичко с оцет. Разклащайте съда на силен огън за 20 сек. Добавете сусамовото олио; разклатете за кратко; отстранете и поднесете в чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ