Регистрация

Лучен киш със сирене

Автор:
Генчев
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

За блата:

2 ч брашно

115 г масло или маргарин

1/2 ч сода или Швепс

сол

За пълнежа:

3 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

2 с.л. масло или маргарин

225 г настъргано швейцарско сирене или гауда

1 с.л. брашно

3 яйца

1 ч пълномаслена сметана

Сол

Пипер

Индийско орехче

 

За тестото: Нарежете маслото в брашното и солта и разбъркайте, докато стане ронлива смес. Добавете содата. Омесете, само докато се получи тесто. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Разточете върху набрашнена повърхност и прегънете на 3. Оставете в хладилника за 1 час.

За пълнежа: Запържете лука в маслото докато стане полупрозрачен. Оставете да изстине. Смесете брашното и сиренето. Добавете яйцата, сметаната и подправките и разбъркайте. Разточете тестото и го поставете в тава за киш или пай. Разпръснете лука равномерно на дъното. Разстелете сместа със сирене отгоре и полейте със сметана и яйца. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20 минути. Намалете огъня до 150С и печете още 35 мин.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта