Лучен киш със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч брашно
115 г масло или маргарин
1/2 ч сода или Швепс
сол
За пълнежа:
3 големи глави лук, нарязан на тънки филийки
2 с.л. масло или маргарин
225 г настъргано швейцарско сирене или гауда
1 с.л. брашно
3 яйца
1 ч пълномаслена сметана
Сол
Пипер
Индийско орехче
За тестото: Нарежете маслото в брашното и солта и разбъркайте, докато стане ронлива смес. Добавете содата. Омесете, само докато се получи тесто. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Разточете върху набрашнена повърхност и прегънете на 3. Оставете в хладилника за 1 час.
За пълнежа: Запържете лука в маслото докато стане полупрозрачен. Оставете да изстине. Смесете брашното и сиренето. Добавете яйцата, сметаната и подправките и разбъркайте. Разточете тестото и го поставете в тава за киш или пай. Разпръснете лука равномерно на дъното. Разстелете сместа със сирене отгоре и полейте със сметана и яйца. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20 минути. Намалете огъня до 150С и печете още 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ