Регистрация

Къри с карфиол и червена леща

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

1/2 ч червена леща, изплакната

1 малка глава лук, нарязан

2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. куркума

4 малки домата, нарязани

4 ч розички карфиол

1 люто чушле, разполовено, почистено от семената и тънко нарязано

1 с.л. олио

1 с.л. семена кимион

3 скилидки чесън, счукан

2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил

1/4 ч.л. лют пипер

2 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. фино нарязан пресен кориандър

1 ч.л. захар

 

В голяма тенджера на слаб огън, като се комбинират лещата, лукът, кърито на прах, солта, куркумата и 2 чаши вода; оставете да къкри. Покрийте и варете, като се разбърква от време на време, докато лещата омекне и сосът се сгъсти, около 45 минути. Добавете доматите, карфиола и лютите чушки и оставете да къкри, покрито, докато карфиолът омекне, още 8 - 10 минути. Отстранете от огъня. Сгорещете олиото в тиган на средно висока температура. Добавете семената кимион и запържете за около 10 секунди. Добавете чесъна и джинджифила; запържете леко, докато чесънът леко покафенее, около 1 минута. При разбъркване се добавя лютият червен пипер и веднага добавете сместа при сместа от карфиол. Добавете лимоновия сок, кориандъра и захарта. Опитайте на вкус и коригирайте подправките с допълнително сол и лют червен пипер. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта