Къри с карфиол и червена леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч червена леща, изплакната
1 малка глава лук, нарязан
2 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. куркума
4 малки домата, нарязани
4 ч розички карфиол
1 люто чушле, разполовено, почистено от семената и тънко нарязано
1 с.л. олио
1 с.л. семена кимион
3 скилидки чесън, счукан
2 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
1/4 ч.л. лют пипер
2 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. фино нарязан пресен кориандър
1 ч.л. захар
В голяма тенджера на слаб огън, като се комбинират лещата, лукът, кърито на прах, солта, куркумата и 2 чаши вода; оставете да къкри. Покрийте и варете, като се разбърква от време на време, докато лещата омекне и сосът се сгъсти, около 45 минути. Добавете доматите, карфиола и лютите чушки и оставете да къкри, покрито, докато карфиолът омекне, още 8 - 10 минути. Отстранете от огъня. Сгорещете олиото в тиган на средно висока температура. Добавете семената кимион и запържете за около 10 секунди. Добавете чесъна и джинджифила; запържете леко, докато чесънът леко покафенее, около 1 минута. При разбъркване се добавя лютият червен пипер и веднага добавете сместа при сместа от карфиол. Добавете лимоновия сок, кориандъра и захарта. Опитайте на вкус и коригирайте подправките с допълнително сол и лют червен пипер. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ