Кнедли по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг ребърца
Сол и черен пипер
2 с.л. мазнина
1 буркан кисело зеле (310 г)
1 ч.л. семена кимион
1 1/4 ч сгъстено мляко
1/4 ч картофено пюре на прах
1 яйце, леко разбито
1 1/2 ч брашно - пресято
1 ч.л. бакпулвер
Нарежете ребрата на порции; подправете със сол и черен пипер на вкус. Разтопете мазнината в голям тиган. Добавете ребрата и гответе, докато леко покафенеят от всички страни. Добавете 1 л вода, 1/1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Оставете да заври и сложете капак. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 1 час. Добавете киселото зеле и семената кимион. Оставете на слаб огън за още 30 минути. Смесете 1/2 чаша вода и 1/2 чаша кондензирано мляко в тенджера. Оставете да заври и добавете картофеното пюре. Отстранете от огъня; разбийте с яйцето и останалото мляко. Пресейте брашното с 1 ч.л. сол и бакпулвера. Добавете към сместа с картофеното пюре, като се разбърква, за да се смеси добре. Капнете по чаена лъжичка от кнедлите в кипящото зеле. Варете на умерен огън за 5 минути. Покрийте с капак и гответе още 10 минути. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ