Киш с патладжан и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г патладжан
1/2 чаена лъжичка сол
Зехтин
2 супени лъжици наситнен шалот или зелената част от пресен лук
1 скилидка чесън - ситно смлян
1/3 чаша настърган пармезан и кашкавал - комбинирани
1 щипка черен пипер
1/2 чаша сметана
1 частично изпечен готов блат за пай
1 1/2 с.л. масло - нарязано на малки хапки
1 супена лъжица прясно нарязан магданоз
1/4 чаена лъжичка мащерка
3 яйца
1 щипка индийско орехче
Сол на вкус - ако е необходимо
Обелете патладжана и нарежете на малки кубчета. В купа, смесете патладжана със сол и оставете да престои 20 - 30 минути. Отцедете и подсушете с кърпа. В голям тиган загрейте малко зехтин. Когато се сгорещи, добавете патладжана. Разбърквайте често за 4-8 минути до омекване. Добавете лука и чесъна и разклащайте тигана за 1 минута. Изсипете сместа в голямо сито, поставено над купа, за да се отцеди излишната мазнина. Внимателно разбъркайте патладжана с магданоза, мащерката и 1/2 от сиренето. Изсипете сместа в пая. В малка купа разбийте яйцата, черния пипер, индийското орехче и сметаната. Полейте патладжанаа в пая и поръсете с останалия кашкавал и покрийте с парченца масло. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути или докато се зачерви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ