Регистрация

Киш с патладжан и сирене

Автор:
irina
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
1192
Оцени рецептата

225 г патладжан

1/2 чаена лъжичка сол

Зехтин

2 супени лъжици наситнен шалот или зелената част от пресен лук

1 скилидка чесън - ситно смлян

1/3 чаша настърган пармезан и кашкавал - комбинирани

1 щипка черен пипер

1/2 чаша сметана

1 частично изпечен готов блат за пай

1 1/2 с.л. масло - нарязано на малки хапки

1 супена лъжица прясно нарязан магданоз

1/4 чаена лъжичка мащерка

3 яйца

1 щипка индийско орехче

Сол на вкус - ако е необходимо

 

Обелете патладжана и нарежете на малки кубчета. В купа, смесете патладжана със сол и оставете да престои 20 - 30 минути. Отцедете и подсушете с кърпа. В голям тиган загрейте малко зехтин. Когато се сгорещи, добавете патладжана. Разбърквайте често за 4-8 минути до омекване. Добавете лука и чесъна и разклащайте тигана за 1 минута. Изсипете сместа в голямо сито, поставено над купа, за да се отцеди излишната мазнина. Внимателно разбъркайте патладжана с магданоза, мащерката и 1/2 от сиренето. Изсипете сместа в пая. В малка купа разбийте яйцата, черния пипер, индийското орехче и сметаната. Полейте патладжанаа в пая и поръсете с останалия кашкавал и покрийте с парченца масло. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути или докато се зачерви.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта